Milyen autót válassz a tanuláshoz?

Autó választás

Ha nincs kiszemelt oktatód, akkor az autó típusa fogja meghatározni, hogy mivel csinálod végig a tanfolyamot. De vajon mi alapján érdemes döntést hozni?

Autó választás típus alapján

Ha rám hallgatsz, akkor ne a legjobb, legkezesebb, legkényelmesebb autó legyen a kiszemelted. Ha nem az az elsődleges célod, hogy a vizsgát sikeresen letedd, hanem valóban meg akarsz tanulni vezetni, akkor a legjobb választás egyben a legrosszabb választás. Tanulj olyan kocsin, amelyik nem szervós, nehezen veszi a sebességet és a lehető legalapvetőbb felszereltséggel rendelkezik. Hogy miért? Mert ha egy ilyen autón tanulsz meg vezetni, akkor garantáltan bármelyik kocsit képes leszel uralni.

Autó választás

Autó választás méret alapján

Bár a forgalomban való közlekedés, a bóják kerülgetése és a parkolás egyszerűbbnek tűnhet – és valóban az is – egy kisméretű autóval, mégis azt mondom, hogy válaszd a legnagyobbat. A magyarázat erre is épp ugyanaz, mint az előző bekezdésben – mert ezt követően épp olyan jól fogod kezelni a kis- és nagyméretű gépkocsikat is.

Lehetséges, hogy ha ilyen kocsiba ülsz szükséges lesz néhány pótórát vásárolnod, de sokkal biztosabb tudásra teszel szert vele, mint a többi kezdő sofőr.

Hidd el, ha tanulásnál valóban arra törekszel, hogy elsajátítsd a vezetés technikáját nem pedig az az első szempontod, hogy mindenképpen átcsusszanj a vizsgákon, akkor hozd ezek alapján a döntést. A jövőben bármelyik autóba fogsz beszállni, legyen az akármilyen széles, hosszú és nehezen kormányozható, nem fog meglepetést okozni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*