Jogosítvány Budapesten vagy vidéken?

Jogosítvány

Aki megteheti, hogy választhat arról, hogy a fővárosban vagy vidéken szerezze meg a jogosítványát, az szerencsés helyzetben van. A valóság azonban az, hogy mindkét választásnak megvannak a előnyei és a hátrányai is.

Jogosítvány szerzés Budapesten

A legtöbb tanuló vezetőnek égnek áll a haja, ha felmerül a gondolat, hogy a fővárosban kellene megtanulnia vezetnie. Azontúl, hogy az emberek sokkal dinamikusabban vezetnek, többen vannak, figyelni kell a villamosra és számos más KRESZ szabályra is.

Nem kell megijedni. Bár való igaz, hogy sokkal többen vannak, de úgy mint, ahogy a nagyobb, kezelhetetlenebb autót is, úgy a pörgősebb forgalmat is meg lehet szokni. Sokkal jobb egy tapasztalt oktató mellett találkozni a villamossal, mint friss jogosítvánnyal véletlenül belefutni egybe. Az oktatás egyébként a forgalomra való tekintettel leginkább Budapest külterületein zajlik, ahol kevesebb az esély rá, hogy fél órás dugóba keveredik az ember. Bár nagyszerűen ki lehet vele gyakorolni az elindulás technikáját, mégis értékes időt veszteget el vele a diák.

Jogosítvány

Jogosítvány szerzés vidéken

Azt hinné az ember könnyebb, de igazából majdhogynem ugyanazokat a meglepetések tartogatja a tanuló számára. Talán kevesebb az esély rá, hogy felháborodott autósok dudálják le, hogy mért nem megy, és nagyobb toleranciára is számíthat, de ezen felül sokkal több időt van mozgásban a tanuló. Kevesebb a közlekedési lámpa, amely miatt meg kell állni, több helyzetet tud a diák kigyakorolni.

Kisebb a stressz, hiszen kevesebben vannak az utakon, a tanuló jobban tud koncentrálni az egyes szituációs feladatokra.

Azt azonban le kell szögezni, hogy a KRESZ szabályai mindenhol ugyanazok, így bárhol is tanuljon meg az ember vezetni, a tudását bárhol, bármelyik országban kamatoztatni tudja, ha figyelmesen és előrelátóan vezet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*